Tein tässä yhtenä päivänä aivan ihanan kvinoasalaatin, johon sain idean lisätä paahdettuja viinirypäleitä. Olin ostanut siemenettömiä viinirypäleitä, mutta koska piti ostaa koko rasia, joka painoi yli 1.5 kiloa, viinirypäleitä riitti paitsi naposteluun myös moneen ruokaan. Paahdettaessa viinirypäleistä tulee aivan ihania, ja ne antoivat makua ja makeutta tälle herkulliselle ja täyttävälle salaatille:) Lisäsin viinirypäleitä myös salaatin kastikkeeseen.
Kvinoasalaatti paahdetuilla viinirypäleillä
- 2 dl kvinoaa , ennen keittämistä
- 1 bataatti
- 3 dl viinirypäleitä
- kourallinen korianterin lehtiä
- 2 tomaattia, kuutioituna
- ½ punasipuli , ohuesti viipaloituna
Kastike:
- 1 kokonainen appelsiini kuorittuna
- 1 sitruunan mehu
- 10 makeaa viinirypälettä
- 1 tl Dijon-sinappia
- ripaus mustapippuria
- 1.5 rkl soijakastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl chilihiutaleita
Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaan.
Kuori ja kuutioi bataatti. Öljytyt bataattikuutiot voi paahtaa uunissa, mutta nopeammassa versiossa kuutiot keitetään puolipehmeiksi, kuivataan ja paistetaan pienessä öljytilkassa kunnes niiden pinta saa hieman väriä.
Viinirypäleet pestään ja kuivataan. Käytin siemenettömiä viinirypäleitä, mutta jos viinirypäleissä on siemeniä, rypäleet halkaistaan ja poistetaan siemenet. Paahdoin viinirypäleitä keskilämmöllä pannulla, johon lisäsin hieman öljyä. Kun rypäleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä, ovat ne valmiita salaattia varten. Myös rypäleet voi paahtaa uunissa tätä salaattia varten.
Kun kvinoa on kypsynyt, anna sen jäähtyä hetken, ja laita kvinoa kulhoon. Lisää bataattikuutiot, , kuutioidut tomaatit, punasipuli ja paahdetut viinirypäleet.
Sekoita kastike: kuorin kokonaisen appelsiinin, josta poistin siemenet, ja panin appelsiinin sellaisenaan tehosekoittimeen, johon lisäsin myös sitruunamehun, sinapin, mustapippurin, viinirypäleet, soijakastikeen, oliiviöljyn ja hieman chilihiutaleita. Kastikkeen ainekset surautetaan kastikkeeksi, joka lisätään kvinoasalaattiin. Kastikkeen voi valmistaa myös sauvasekoittimella.
Lisää lopuksi korianterin lehdet , sekoita ja tarjoile.
Oli kyllä tosi herkullista:)
Ihanan ruokaisan näköinen salaatti. Kiva idea lisätä siihen viinirypäleitä. Minä laitan tummia rypäleitä aina fetasalaatin joukkoon. Sopivat kivasti suolaisen kanssa yhteen!
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3
Outi:Kiitos💛Tosi täyttävä salaatti tämä onkin, käy ihan sellaisenaan lounaaksikin. Viinirypäleet salaateissa ovatkin tosi hyviä, ja nyt kun paahdoin niitä niin vieläkin parempia 💚Oikein ihanaa viikonloppua Outi 🌺
PoistaMums! Tack för tips att steka vindruvor. Har du testat att äta frysta vindruvor, gott det också.
VastaaPoistaKatarina:Mycket mums 💚Ja, har testat och även just nu har vindruvor i frysen De är så goda i smoothies och man gör lätt en sorbet med frysta vindruvor 💚
PoistaIhan maistoin täällä korianterin. Ja Kastikekin kuulostaa just nappivalinnalta rypäleiden ja kvinoan kanssa. Sinulla on muuten kaunis kulho!
VastaaPoistaLeena:💚Tosi hyvä salaatti, ja hetken mielijohteesta lisäsin nuo viinirypäleetkin, ja tuli tosi maukas kastike. Kiitos, tjo kulho oli oikea löytö! Lähellåni on halpiskauppa, ja tuo ihana kulho maksoi alle 2 euroa, joten pakkohan se oli ostaa 💙 Kaunista viikonloppua sinulle
PoistaMahtava löytö pilkkahintaan! Joskus onnistaa.
PoistaIloista viikkistä myös sinne!
Leena:Todellinen löytö, ja seuraavana päivänä oli koko erä myyty loppuun. Olisin halunnut ostaa lahjaksi, mutta niitä ei enään ollutkaan
PoistaIt just occurred to me that I haven't cooked quinoa in a very long time. Thank you for this delicious reminder! I almost never use grapes in recipes; when they're good, it's hard not to just eat them out of hand. There's tons at peak ripeness now, so I think I can sacrifice a few to try your recipe, though. ;)
VastaaPoistaThat Quinoa Meal looks and sounds great and I REALLY like that bowl! WAY COOL!
VastaaPoista