Tein hurjan hyvää pastaa, ja sellaista joka syntyy tosi nopeasti sillä tässä pastassa ei ole pitkä liuta aineksia. Ja eihän tämä voisikaan olla muuta kuin hyvää kun pastassa on reilu määrä valkosipulia ja oliiveja. Pastani on keltainen sillä käytin gluteenitonta maissipastaa. Lähiseutuni jättimarketissa myydään puolalaisen Sotellin gluteenittomia pastoja, ja omasta mielestäni Sotellin maissipasta on parasta tielleni osunutta gluteenitonta pastaa. Googlasin , mutta en suomeksi löytänyt Sotellin tuotteita, mutta esim. Englannissa näitä näkyy olevan myynnissä useammassakin kaupassa. Tämän pastan ohje on hieman mukaeltu tästä ohjeesta.
Herkkupasta oliiveilla ja valkosipulilla (2:lle)
- 200 -250 gr spagetti-tai linguinepastaa + 1 dl pastan keitinvettä
- 1,5 dl vihreitä kivettömiä oliiveja, renkaiksi leikattuna
- 5 valkosipulin kynttä , murskattuna
- kourallinen persiljaa , silputtuna
- ½ tl chilihiutaleita
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- ripaus suolaa
- (juustoraastetta päälle)
Kaikki ainekset on hyvä laittaa alussa esille niin että ne saa helposti valmistettua. Pasta laitetaan kiehumaan, mutta niin että keittoaika on muutaman minuutin lyhyempi kuin paketin ohjeessa. Sillä välin pannulla lämmitetään voita ja oliiviöljyä, ja kun voi on sulanut, pannuun lisätään valkosipulimurska sekä oliivirenkaat. Valkosipulia ja oliivirenkaita paistetaan keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, sekoitellen, minkä jälkeen lisätään persiljasilppu sekä chilihiutaleet.
Kypsynyt ja valunut pasta lisätään pannulle muiden ainesten sekaan, ja myös keitinvesi lisätään pannulle. Pastaa kypsennetään pannulla muutaman minuutin ajan, aina välillä käännellen , kunnes keitinvesi on suurustunut ja kiehunut kokoon. Päälle ripotellaan mustapippuria sekä sitruunankuoriraastetta, ja ennen tarjoilua raastoin sekaan vuohenjuustoa. Suolaa lisätään tarpeen mukaan.
Tämä pasta muuntautuu helposti vegaaniseksi ilman voita ja juustoa.
Kävin ostamassa valmiiksi kivettömät oliivini lähiseudun jättimarketista. Yleensä ostan oliivit säilykepurkissa, ja maustan ne itse , mutta koska tarvitsin vain pienen määrän ostin tästä valikoimasta.
Oliivivalikoima tässä marketissa on kyllä tosi hyvä.
Oliivi, joka on kotoisin Välimeren alueelta, kasvaa myös kotini lähellä. Pari taloa eteenpäin olevan talon pihalla on oliivipuu, jonka monet oksat yltävät kadulle. Lokakuun alussa poimin muutaman oksan , ihan koristeeksi. Puun oliivit ovat sen verran pieniä ettei niistä viitsi tehdä mitään. Tällä hetkellä oliivit ovat jo muuttuneet mustiksi, ja ylikypsiksi, ja niitä putoilee kadulle , aiheuttaen sotkua.
Eksäni toi muutama kuukausi sitten purkillisen poimimiaan oliiveja , ja kysyi voisinko tehdä niistä jotain. Nämäkin oliivit olivat aika pieniä, enkä kauheasti innostunut , mutta tein jokaiseen pikku oliivin viillon veitsellä, laitoin veteen jonka vaihdoin viikon ajan joka päivä. Sen jälkeen huuhtelin oliivit hyvin, ja laitoin ne lasipurkkiin, kerroksittain suolan kanssa. Eilen muistin oliivit, huuhtelin suolat pois, ja laitoin ne uudestaan purkkiin, tällä kerralla öljyn kanssa. 2 kuukauden suolakylvyn aikana oliivit olivat muuttuneet ryppyisiksi, ja maukkaiksi.
Smakrikt och gott! Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina:Mycket smakligt och gott ❤
PoistaNampsis, mikä pasta!
VastaaPoistaToimme Thessalonikista ihania oliiveja kotiin asti, joten oliivi-ohjeet kiinnostavat kyllä.
Jokohan muuten olet Suomessa?
Leena, kiitos tosi hyvää onkin ❤ Tänään päivällä saavuin Helsinkiin, hieman väsyneenä, mutta huomenna varmaan jo entisellåni
PoistaTervetuloa harmaaseen Suomeen! Nuo oliivilaarit, voi mitä herkkuja : )
VastaaPoistaBeachhousekitchen:Kiitos Heli ❤Nuo oliivilaarit ovat tosiaankin mahtavia 💚
PoistaTuosta pastasta mieheni tykkäisi. Heidän perheen "mökillä" kasvaa oliivipuita ja sieltä saadaan aina kerran vuodessa tuoreita oliiveja ja öljyä, joka muuten on todella tujua :)
VastaaPoistaTervetuloa Suomeen Jael <3
Outi:varmastikin tykkäisi 💚Ja kiitos tosi kiva olla taas täällä.Ihanaa kun on omaata takaa oliiveja ja oliiviöljyä 💚
PoistaOnpa upea oliivitarjonta!
VastaaPoistaTuplaespresso:No on, ja samalla valitsemisen vaikeus....
PoistaHerkullinen resepti! Vau, mikä oliivitarjonta marketissa. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaTarja K:kiitos Tarja 💚 Ja oliivien taejinta tuossa lähimarketissani on kyllä melkoinen 💚Oukein hyvää alkavaa viikkoa ainulle
Poista