keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Pinaatti-cashewtahna

Tein kivanmakuista tahnaa cashewpähkinöistä ja pinaatista.Cashewpähkinä on suosikkini;se on niin monipuolinen ja siitä voi tehdä vaikka mitä! Tätä tahnaa voi käyttää pastoissa , tai vaikka leivän päällä. Siihen voisi lisätä parmesaania, jolloin se vielä paremmin sopisi pastan kanssa.
Pinaatti-cashewtahna
1 dl cashewpähkinöitä
½ rkl oliiviöljyä
1 rkl jääkylmää vettä
2 valkosipulin kynttä
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä (pakastettukin kai kävisi, mutta se tulee puristaa kuivaksi)
suolaa, pippuria
Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään tunnin, ja huuhtele hyvin. Laita monitoimilaitteeseen/tehosekoittimeen, lisää öljy, vesi, ja jauha mahdollisimman hienoksi.Lisää valkosipulin kynnet, suola ja pippuri sekä pinaatti pienissä erissä, kunnes tahna on sileätä.

10 kommenttia:

  1. Onpa simppeli ja varmaankin tosi hyvä tahna! Ei mulle itselle taas tämmöinenkään olisi tullut mieleen :-)

    VastaaPoista
  2. Pähkinöitä meillä tulee harvemmin laiteltua mihinkään. Nyt olen niistä innostunut, kun luin kuinka terveellisiä ne ovat

    VastaaPoista
  3. Pähkinöitä en minäkään pahemmin syönyt vielä pari vuotta sitten.Monet niistä ovatkin tosi terveellisiä, kuten saksanpähkinät ja mantelit, sääli vain että rasvaa on paljon pähkinöissä, tosin se on kolestrolitonta ja ns. hyvää rasvaa.

    VastaaPoista
  4. Tämä toimii varmasti peston tavoin. Näyttää hyvältä, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Nemo, varmaankin toimii peston tavoin, siihen voisi lisätä esim.parmesaania.Hyvää pizzan päälläkin.

    VastaaPoista
  6. Nam, kuullostaa hyvälle ja helpolle. Otan heti kopsun ja kokeilen jokupäivä pastan kanssa.
    KIITOS! :)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa älyttömän hyvältä! Mulla onkin just tahnainnostus menossa, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...