Pinaatti-cashewtahna
1 dl cashewpähkinöitä
½ rkl oliiviöljyä
1 rkl jääkylmää vettä
2 valkosipulin kynttä
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä (pakastettukin kai kävisi, mutta se tulee puristaa kuivaksi)
suolaa, pippuria
Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään tunnin, ja huuhtele hyvin. Laita monitoimilaitteeseen/tehosekoittimeen, lisää öljy, vesi, ja jauha mahdollisimman hienoksi.Lisää valkosipulin kynnet, suola ja pippuri sekä pinaatti pienissä erissä, kunnes tahna on sileätä.
Onpa simppeli ja varmaankin tosi hyvä tahna! Ei mulle itselle taas tämmöinenkään olisi tullut mieleen :-)
VastaaPoistaHippu :-)
VastaaPoistaPähkinöitä meillä tulee harvemmin laiteltua mihinkään. Nyt olen niistä innostunut, kun luin kuinka terveellisiä ne ovat
VastaaPoistaPähkinöitä en minäkään pahemmin syönyt vielä pari vuotta sitten.Monet niistä ovatkin tosi terveellisiä, kuten saksanpähkinät ja mantelit, sääli vain että rasvaa on paljon pähkinöissä, tosin se on kolestrolitonta ja ns. hyvää rasvaa.
VastaaPoistaTämä toimii varmasti peston tavoin. Näyttää hyvältä, pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaNemo, varmaankin toimii peston tavoin, siihen voisi lisätä esim.parmesaania.Hyvää pizzan päälläkin.
VastaaPoistaNam, kuullostaa hyvälle ja helpolle. Otan heti kopsun ja kokeilen jokupäivä pastan kanssa.
VastaaPoistaKIITOS! :)
MaaMaa :-)
VastaaPoistaKuulostaa älyttömän hyvältä! Mulla onkin just tahnainnostus menossa, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaKokki, kokeile ihmeessä :-)
VastaaPoista