Näin joku aika sitten parissa blogimiitissä tapaamani Lizin blogissa postauksen pienistä täytetyistä munakoisoista,joka innosti kokeilemaan samaa. Pieniä munakoisoja olen käyttänyt aika harvoin,kuten aasialaistyyliseen munakoisoruokaan,sillä yleensä käytän tavallsia munakoisoja.Nämä pikkuiset ovat hyviä juuri täytettyinä,mutta yhtä hyvin tätä voi tehdä tavallisenkin kokoisesta munakoisosta.
Tein joitakin muutoksia;vaihdoin esimerkiksi riisin quinoaksi ja mausteetkin olivat hieman erilaiset.Pikkuisissa munakoisoissa on ihana violetti väri!
Quinoalla täytetyt munakoisot
- 8 pientä munakoisoa tai 2 tavallisen kokoista munakoisoa
- 1½ dl quinoaa
- nippu persiljaa
- 1 vihreä chilipippuri
- oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa,pippuria
- tahinikastiketta (tahinia,sitruunamehua, valkosipulia, suolaa)
Kuullotin pienessä öljymäärässä runsaasti persiljaa, valkosipulia ja pieneksi silputtua chilipippuria. Lisäsin quinoan ja 3 dl vettä,ja kiehautin quinoaa kannen alla pienellä tulella,kunnes se oli kypsää.Täytin munakoisot noin puolitäysiksi.
Lizin reseptissä munakoisoihin laitettin vettä eli laitoin jokaiseen pieneen munakoisoon ja kahteen tavallisesta munakoisosta koverrettuun palaseen ruokalusikallisen vettä ,johon olin sekoittanut hieman oliivöljyä. Koska uuniastiassa oli vielä tilaa,laitoin joukkoon myös tomaattia. Kaadoin öljynsekaista vettä uuniastian pohjalle,ja olin laittanut siihen myös hieman sitruunamehua,ihan pienen tipan.
Kypsytin näitä noin 200 asteessa 40 minuutin ajan. Munakoisojen ollessa uunissa valmistin tahinikastikkeen.Tarkoitus oli myös paistaa koverruksesta jäänyt munakoisoseos ja sekoittaa se tahinikastikkeen kanssa, mutta kesken paistoa menin koneelle,ja arvaatkaas mitä,munakoisot olivat ruskistuneet liikaa,eli roskiin menivät!Nämä olivat ihan hyviä,mutta olisin voinut laittaa hieman enemmän öljyä uuniastian pohjalle tulevaan nesteeseen. Minusta nuo tavallisesta munakoisosta laitetut palaset olivat ihan yhtä hyvät;pienissä on plussana lähinnä se visuaalinen puoli. Täytettyjä vihanneksia on myös toinen blogimiiteissä tapaaminen bloggaaja,Sarah,tehnyt,ja hänen postauksessaan on upeita kuvia!
Kuvasin hevi-marketissa juureksia,jossa tässä näkyvät erilaiset retiisit,ja lanttuja (tai nauriksia,en osaa niitä oikein erotella).Laatuja oli siellä niin monta,etten edes saanut niitä samaan kuvaan. En itse koskaan näitä syö,sillä en pidä retiiseistä,enkä lantuista tai nauriksista,mutta värivalikoima tuolla marketissa oli aika hieno.
Pavut ovat myös parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta.Tuossa pyöreässä laarissa vasemmalla on herneitä ,ja olenkin viime aikoina syönyt paljon tuoreita herneitä. Viime viikolla söin herneitä bussissa,ja takanani oleva mies kysyi,jääkö niitä lainkaan keitettäväksi....Täällä kun ei herneitä raakoina syödä....
no ompas söpöjä ja houkuttelevia pikku munakoisoja. totta, väri on upea!
VastaaPoistaUpeita hevi-juttuja. Täytetyt munakoisot voisivat meilläkin maistua.
VastaaPoistaTämä sinun uusi blogipohjasi on hyvä, kuvat pääsevät oikeuksiinsa.
Meilla syödaan npaljon taytettyja munakoisoja.Nytkin niita on jaakaapissa.Valmistin toissapaivana niita kuivatuista munakoisoista.Jokin aika sitten postasinkin niista.
VastaaPoistaTaalla on pitkaakin munakoisoa tuon varista,ja ne ovat paljon parempia.
Kivoja pikku munakoisoja. Täällä Suomessakin saa joskus vähän muitakin kuin niitä isoja peruspötkylöitä. Noita pieniä kuitenkin harvemmin.
VastaaPoistaIhanat kasvislaarit!
Merituuli;on ne tosiaankin suloisia nuo pienet baby munakoisot.
VastaaPoistaReija:Tuo marketti onkin ihan omaa luokkaansa,ja kasvikset aina priima laatua siellä.Kiitos,tänne onkin nyt kivempi kirjoittaa ,kun ei enään tarvitse käyttää erillistä ohjelmaa (livewriter) postausten tekoon,
Sateenkaari:täälläkin on tuon värisiä isompia munakoisoja.Ja teiltäpäinhän nämä täytetyt vihannekset ovat tulleetkin,ottomaanien keittiöstä..
Okriina;Kiva kun Suomessakin löytyy munakoisoissakin valikoimaa:-) Nuo laarit ovat kyllä tosi hyvän näköisiä tuossa hevi-marketissa.
Minä saan aina hepulikohtauksen katsoessani ottamiasi kuvia hedelmä- ja vihanneskaupoista. Muutun kateudesta vihreäksi.
VastaaPoistaNuo valtavat saavit papuja, näen varmaan kangastuksen. :)
Pavut ovat mieluisia, mutta pakastepavut eivät vastaa tuoretta palkoa. Onneksi pian tulee kesä ja täälläkin saa tuoretta papua.
Kiitos näistä kuvista.
mmmm. smaskigt! jag hittade recept på en någon slags efterrätts pudding med quinoa som jag vill pröva. lät ganska gott och nyttigt. måste dra ner lite på den kopiösa mängden socker jag äter!
VastaaPoistaUnelma:Voin kyllä ihan tuon ymmärtääkin,täällä valikoimat ovat tosi mahtavat.Papuja en ole kauheasti käyttänyt,mutta pitäisi kai nyt kun on niiden aika.
VastaaPoistaSara:pudding med quinoa låter intressant. Jag brukar ibland använda quinoa mjöl i bakning.
Näyttää oikein kivalta ja varmasti herkullista. Minulla on kovat paineet päästä tekemään niitä Taivaallinen munakoiso -kirjan juttuja, mutta odotan, että tulee vähän enempi keävät: munakoisot halpenevat ja alkaa grillikausi.
VastaaPoistaMinäkään en pidä retiiseistä, en kovasti edes lantusta, enkä nauriista, mutta plasternakka antaa moniin ruokiin mahtavan maun.
Harmi, että munakoisosi kärähtivät! Mä olen kanssa saanut maidon kiehumaan yli, kun olen mennyt koneelle, kun se on ollut kiehumassa.
VastaaPoistaHienot vihannesvalikoimat tuolla kaupassa. Se työväline on mun mielestä omenapora, jos en nyt ihan väärin muista...
Ei täälläkään kukaan syö raakoja herneitä. On teillä siellä vihannesvalikoimat, kateeksi käy.
VastaaPoistaHauska loytaa uusi munakoisoresepti. Itsekin ostin juuri noita minimunakoisoja, joista pitaisi saada aikaiseksi jokin curry, mutta enpa tullut ajatelleeksi tayttaa niita!
VastaaPoistaLeena;ihan hyvää olikin,olisi vain pitänyt vähentää hieman veden määrää ja korvata se öljyllä.Ah,grillattuna munakoisot ovatkin ihania! Tuolla oli retiisejäkin niin monta eri väriä ja laatua,mutta en lainkaan pidä niistä.
VastaaPoistaHippu:Joo,vaarallista mennä koneelle kesken ruuanlaiton;-) Omenapora,kiitos! Niinhän se olikin.Välillä unohtuvat suomenkieliset sanat täällä...
Allu:Ai teilläkään ei raakoja herneitä syödä,onkohan se niin vain pohjoismaissa? Mutta parhaimpia ne ovat mielestäni raakoina.
Anna:Kiva kun teilläkin on niitä.Laittaisin vaan enemmän öljyä veden sijaan.
En ole koskaan bongannut täältä suomesta tollaisia pieniä munakoisoja...ovatpas söpöjä =)! Blogisi nykyinen ullkoasu on myöskin oikein kiva!
VastaaPoistaMia Lucia:Noita ei taidakaan näkyä Suomessa kommenttien mukaan,oliskohan edes Stockalla....Kiitos,nyt tykkään tosi paljon tästä uudesta ulkoasusta:-)
VastaaPoistaMulla on hirvea hinku kokeilla joka ikista ohjetta mika sulla taalla ruokablogissa on! Kertakaikkiaan herkullisia ja ihanat kuvat.
VastaaPoistaMuutenkin olen hurahtanut erilaisiin ruokavaliohin ja opiskelen alaa talla hetkella. Nama sun ohjeet ovat terveellisia mutta silti superhoukuttelevia!
Satu:Kiitos ja kiva kuulla,että reseptit innostavat:-)Mitä tarkalleen opiskelet?
VastaaPoistaI like your stuffed eggplants! Glad to see you found a nice tool to core them.
VastaaPoistaRavitsemustieteita etaopiskeluna ja harrastelen hyvinvointituotteiden myyntia ja esittelya. Ala siis kiinnostaa!
VastaaPoistaLiz:thanks for the recipe:-) That apple corer was quite ok for the eggplants as well...
VastaaPoistaSatu:Mielenkiintoista.Itsekin olen opiskellut aikoinaan ravitsemustieteitä muun opiskelun ohella(siis se oli osa muuta opiskelua).
Ei olekaan tullut koskaan mieleen täyttää munakoisoja, vaikka munakoisoista tykkään hirveästi. Aina vain tulee kuutioitua tai siivutettua ja paistettua muiden kasvisten kanssa. Täytyykin joskus kokeilla täyttää. Hyviltä vaikuttavat. Täällä ei tuollaisia suloisia pieniä munakoisoja ole näkynytkään.:)
VastaaPoistaTaytetyt vihannekset ovat todella hyvia.Ottomanien keittiö on mita maukkain.
VastaaPoistaEn mä kestä, i-ha-ni-a!
VastaaPoistaNäin Dubaissa noita pieniä ja teki mieli tuoda niitä mukanani Suomeen mutta en tiedä miten hedelmiin/vihanneksiin suhtaudutaan käsimatkatavaroissa. Sen tiedän että joulutorttu/luumuhillo on liian vaarallista :)
Jytis:Tosi kivoja tu9ollaiset pienet munakoisot. Varmaan olis johonkin pussiin voinut laittaa joitakin,sinne matkalaukkuun.Ovat kuitenkin sen verran kovia vielä raakoina.
VastaaPoistaI see that the most popular foodblog in Israel is in Finnish!
VastaaPoistaGreat stuffed little eggplants, very beautiful. Today I cooked them as well but several had many seeds, although they were not bitter. (thanks for the link)