Heti kun näin Herkku ja Koukku-blogissa helmikuun ruokahaasteen aiheen,eli tofun,muistin joku aika sitten täkäläisessä lehdessä näkemäni kanareseptin,joka oli tarkoitus veganisoida. Teinkin sitä tänään ja se oli mahtavan hyvää! Vaikka en lihaa syökään,lueskelen mielenkiinnolla lihansyöjien kirjoja ja blogeja,sillä aina sieltä löytyy joku resepti,joka innostaa veganisoimaan sen.
En ollutkaan pitkään aikaan syönyt tofua, ja tähän reseptiin se sopi mainiosti.Resepti muuttui hieman matkan varrella,sekä mitä tuli joihinkin aineksiin, sekä määriltään.
Tofua sienillä ja paksoilla
- 1 paketti kiinteää tofua, noin 300-400 grammaa
- 1 paksoi tai bok choi (Bok choin tilalla voi varmaan käyttää kiinankaalia)
- 300 gr sieniä, herkkusieniä ja siitakesieniä (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kuivattuja siitakesieniä;itse käytin tuoreita`)
- 2 kevätsipulin vartta(ei välttämätön)
- 1 iso sipuli
- öljyä paistamiseen(käytin kylmäpuristettua rypsiä)
- 3 ½ rkl vaaleaa misoa
- 4 rkl miriniä
- teelusikallinen inkivääriä raastettuna
- 2½ rkl riisietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
Leikkaa tofu isoiksi paloiksi ,sekoita marinointiliemi sekä laita palaset seokseen marinoitumaan vähintään 3 tunniksi.
Pienennä sillävälin paksoin lehdet ja kanta, sipulit sekä sienet.Jäta ne suuriksi paloiksi.
Poista tofupalat marinointikastikkeesta, laita ne ritilälle pannun päälle ,grillivastuksen alle,kunnes ovat saaneet väriä. Lisää marinointikastikkeeseen :
- 1½ rkl miriniä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ rkl riisietikkaa
- ½ rkl seesamiöljyä
- chilihiutaleita
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl maustamatonta maapähkinävoita (Lidlin on hyvä,koska siinä ei ole sokeria.Täkäläisessä ei myöskään ole suolaa)
- 2 rkl vettä
Sekoita ainekset hyvin keskenään. Paista sieniä wokissa pienessä öljymäärässä joitakin minuutteja,lisää bok choi ja sipulit,ja paista vielä pari minuuttia,koko ajan sekoitellen. Kaada kastike päälle,anna paistua noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen, ja kaada tofun päälle.Alkuperäisessä kanaohjeessa päälle tuli paahdettuja maapähkinöitä, mutta laitoin niiden tilalle maapähkinävoita,ja kastikkeesta tuli mahtavan hyvää!
Käydessäni vihannesmarketissa hankkimassa wokkiaineksia, törmäsin ihan uuteen tulokkaaseen,eli baby avokaadoihin.,Kuvassa näkyy miten pieniä ne ovat verrattuna tavalliseen avokaadoon.Näissä ei ole lainkaan siementä! Kilohinta oli aika edullinen,eli hieman alle 2 euroa,joten ostin korillisen. Nämä olivat vielä liian kovia syötäväksi,mutta myyjän mukaan ovat aivan ihania!
Tätä tofureseptiä kokeilen. Olen jo yhden tofuruoan tehnyt ja taatakin tykkäsi. Laitoin savustetusta tofusta, siitä tuli hyvää. Reseptin löysin netistä.
VastaaPoistaAion pikkuhiljaa siirtyä kasvislinjalle, kalaa ja maitotuotteita aion käyttää, ainakin aluksi, kun tietoa ei ole tarpeeksi.
Unelma;tämä oli hurjan hyvää! Hyvä valnta siirtyä kasvislinjalle,kalaa käytän minäkin ja joskus harvoin vuohenjuustoa ja jugurttia.
VastaaPoistaMina en muista koskaan kaupassa kaydessani katsoa,myydaankö taalla tofua.Ainakin luulisi luonnontuotekaupoissa olevan.
VastaaPoistaVarmasti hyva tuo reseptisi.
Olisiko tuo bok choi sama kuin paksoi?
VastaaPoistahttp://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Kasvit_A-O/P/Paksoi
Joskus olen kaupassa lukenut nimen, mutta en muista huomioineeni, minkä näköinen kasvis on kyseessä.
Sateenkaari:toivottasti löytyy teiltäpäin sitä tofua..
VastaaPoistaSee:kyllä se paksoi on.Muutankin sen tuolla.Kun laittaa sen bok choin nimellä googleen,niin suomeksi tulee sillä kiinankaali.
Maukkaan oloista. En olekaan aikoihin tofua ostanut. Pitäisi korjata sekin asia. Tofu on ihan hyvää, kun vain kunnolla maustaa. Tässä ohjeessa mausteita näyttää olevan mukavasti.:) Sööttejä, pieniä avocadoja. Koskahan mahtavat tänne rantautua... Kiva, kun ei ole siementä, vaikka yleensä tykkään niitä siemeniä kyllä sitten kasvatella.;)
VastaaPoistaTofu on mielestäni parhammillaan juri tällaisissa resepteissä, vaikka taipuukin moneen. Todellinen herkkuresepti. Kuvamaailma on myös upea!
VastaaPoistaKmsu:Tofu onkin hyvää oikealla tavalla laitettuna.Noita pikku pikku avokaadoja näin nyt ensimmäisen kerran,joten varmaan kestää jonkun aikaa,ennenkuin teillepäin rantautuvat.
VastaaPoistaOkriina;Kiitos:-) Tofu olikin tällä tavoin tosi herkullista!
Sulla on täällä paljon ihanan näköisiä ruokia =)
VastaaPoistaLinda:kiitos:-)
VastaaPoistaHei kiitos onnitteluista, oli pakko tulla tänne kommentoimaan, kun tajusin, että ilmeisesti asut Israelissa? Olen nimittäin lähdössä ensi viikolla viikoksi sinne suunnille :) Tel Aviviin tulee lento ja tarkoitus olisi viettää suurin osa ajasta Eilatissa. Onko siellä lämmin?
VastaaPoistaNohanna:Juu Israelissa asun, Tel Avivin alueella.Tähän aikaan vuodesta ei ole ihan lämpimintä mutta Eilatissa kuitenkin on päivisin lämmintä,ja täällä mun alueella tänään oli valoisaan aikaan ihan kivasti asteita.Iltaisin kuitenkin on aika viileää,joten joku jakku kannattaa ottaa mukaan.Hyvää matkaa tännepäin:-)
VastaaPoistaihania pikkuavokadoja, taas ihan uusi juttu mulle!:)
VastaaPoistaja joo, tofua pyörittelen täällä mielessäni... katsotaan mitä keksin... :) Kunnon haaste!
Tulin vielä kertomaan, että meillä syötiin sunnuntaina tätä tofuruokaa, hyvää oli. Paksoi on täällä outo, mutta laitoin kiinankaalia tilalle, pehmensin sitä pikkuisen pannulla.
VastaaPoistaKiitos vaan ohjeesta, se olikin tarpeeksi yksinkertainen näin aloittelijalle. Yritän pikkuhiljaa hankkia mausteita ja erilaisia öljyjä (marinointiaineita) ym,
Nelle:Nuo olivat mullekin ihan uusi juttu vielä viime viikolla. Ostin ihan uteliaisuudesta,ja mitäs nyt noista sanoisin:kivoja ja söpöjähän ne ovat, mutta se ohut ohut kuori pitää kuitenkin kuoria pois,joten kyllä se iso avokaado taitaa olla seuraava ostos.Mutta se ,ettei ollut siementä,oli kiva juttu.Kuori vaan pois ja suuhun...
VastaaPoistaUnelma:Tosi kivaa kuulla,että reseptistä oli hyötyä ja
tykkäsit:-)Kiinankaali korvaakin paksoin ihan hyvin,samaa perhettä kun ovat...