torstai 1. marraskuuta 2012

Tofua ja vihanneksia maapähkinäisessa kastikkeessa

Blog-reality-postauksessa laitoin kuvan herkullisesta tofu+vihannesannoksesta maapähkinäisessä kastikkeessa,ja koska minulta kysyttiin sen ohjetta,laitan sen nyt tänne. Tämä on sellainen ruoka,mitä tulee aina välillä tehtyä ,sillä se on tosi hyvää ja helppo tehdä.Tänään on muuten kansainvälinen vegaanipäivä,joten ruoka sopii sillekin teemalle.

Tähän tarvitset:
  • noin 300 gr kiinteää tofua
  • muutama keskikokoinen sipuli
  • paprikaa (käytin punaista suippopaprikaa)
  • nippu mangoldia (jos mangoldia ei ole,sen tilalla voi käyttää pinaattia ja vaikka kiinankaalia)
Kastike tofulle ja vihanneksille
  • 1 reilu rkl maapähkinävoita (sokeritonta)
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • palanen inkivääriä
  • muutama valkosipulin kynsi
  • 1 rkl riisietikkaa (muutakin etikkaa voi käyttää)
  • 2 tl paprikajauhetta 
  • muutama ruokalusikallinen vettä(tämä ei ole välttämäton,sillä vihanneksista irtoaa nestettä,joka ohentaa kastikkeen)
  • ruokalusikallinen riisijauhoa(tofu on kosteaa paketista oton jälkeen,joten sekoitan hieman riisijauhoa tofukuutioiden joukkoon,jotta öljy ei räisky niitä paistettaessa)
  • 1 rkl öljyä paistamiseen (käytin riisikuoriöljyä)
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sileäksi kastikkeeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kuivaa tofupalan pintaa talouspaperilla,ja kuutioi se. Sekoita hieman riisijauhoa  kuutioiden joukkoon.Lämmitä noin ruokalusikallinen öljyä wokissa,odottele kunnes se kuumenee ja paista tofukuutioita jokunen minuutti.Lisää  paprika ja sipulit ja paista niitä muutama minuutti tai kunnes sipuli hieman pehmenee ja saa väriä.
Asettele paloiteltu mangoldi,sekä lehdet että varret, (tai pinaatti ja kiinankaali)tofun ja vihannesten päälle.Mangoldi pehmenee nopeasti ja kutistuu pieneksi ,kuten pinaatti.

Kun mangoldi on jonkun verran pehmentynyt ja menettänyt kokoaan,kaada kastiketta sen päälle.Sekoittele ja anna ruuan kypsentyä miedolla lämmöllä ,ilman kantta,kunnes kastike on jonkun verran kiehunut kokoon. Tarjoile vaikka riisin kanssa (minä syön tuota ihan noin..)

Ostaisitteko muuten majoneesia,joka on gurmeeta,tulee pikkuisessa purkissa ja maksaa maltaita?  Brooklynissä avattiin joku aika sitten pieni kauppa,jossa myydään pelkkää majoneesia.Sen perustivat keittiöpäällikkö Sam Mason ja muotoilija Elizabeth Valleau,jonka idea oli brändätä niinkin tavallinen elintarvike kuin majoneesi,ja koska tuo kauppa on pystytetty;riittää sille näköjään kysyntääkin.

7 kommenttia:

  1. Nam, maapähkinäiset kastikkeet on niin hyviä! Jokunen aika sitten tein hieman saman tyyppistä ja se katosi kyllä lautaselta hyvin nopeasti.

    VastaaPoista
  2. Anni Minerva:minä tykkään tosi paljon maapähkinävoista ja tällaisissa kastikkeissa se on superhyvää:)

    VastaaPoista
  3. Minunkin lempparireseptejäni tämä. Tunnustan myös maapähkinävoi-addiktion. Sitä eivät muut pähkinätahnat tyynnytä, vaikka kuinka olisivat terveellisempiä.

    VastaaPoista
  4. Maapähkinävoita, chiliä, sipulia ja valkosipulia. Kaikki suosikkejani,joten varmasti hyvä ruoka.

    VastaaPoista
  5. Outi:joo maapähkinävoihin addiktoituu helposti;D täällä on sellaista mihin ei ole lisätty mitään ja se on tosi hyvää:)

    Paula:minunkin herkkuaineksiani;D

    VastaaPoista
  6. Tulin taas tänne herkuttelemaan.
    Joulukuussa joudun valmistamaan vain salaatteja ja keittoruokia, uunia ei ole. Yritän nyt jo suunnitella, Täältä kyllä löytyy ohjeita.

    VastaaPoista
  7. UNelma:mitä teidän uunille tapahtui....
    Toivottavasti täältä löytyy hyviä uunittomia ohjeita;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...