Kun jääkaapista löytyi kovin nuutuneen näköinen juuriselleri eikä omeniakaan löytynyt Waldorfin salaattia varten piti miettiä mitä muuta voisi yhdistää juuriselleriraasteen kanssa.Löytyi myös muutama jo hieman väsähtäneen näköinen verigreippi ja toinen niistä pääsikin raasteen joukkoon,tuoreen korianterin ja hunajan kanssa.Yhdistelmä voi kuulostaa hieman oudolta,mutta tästä tulikin tosi raikkaan makuinen salaatti. Kun keittiöstä löytyy jo paremmat päivänsä päättäneitä kasviksia voi niitä kokeilla hieman erilaisemmissakin salaateissa.
Juuriselleriraaste verigreipillä ja hunajalla
- 1 juuriselleri raastettuna
- 1 verigreipin kalvottomat lohkot
- kourallinen tuoretta korianteria
- greipin käsittelystä syntynyttä mehua 1 rkl
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- suolaa,pippuria maun mukaan
Maissipannari syntyi ihan vahingossa kun olin tekemässä jotain muuta ,josta ei tullut sellaista kuin siitä piti tulla,ja mietin mitä voisi tehdä jäljelle jääneestä maissipuurosta.
Maissipuuron tein tästä kullankeltaisesta maissijauhosta,tai olisiko se polentajauhoa...itse asiassa sama asia; kaikki riippuu jauhatuksesta. Tämän karkean maissijauhon olin ostanut luomumarketista irtopainosta ja väri oli ihanan keltainen! Joskus polentajauho saattaa olla esikeitetty mutta tämä jauho oli suoraan keltaisista maissinjyvistä jauhettu.
Lempparikahvilassani tehdään usein appelsiinista polentakakkua ja kahvin kanssa tarjotaan aina kaupan päälle pikkuleipä,joka joskus saattaa olla ihana rakeisen tuntuinen polentapikkuleipä.Mutta niissä polenta/maissijauhot on lisätty ilman keittämistä,joka tuntuu myös rakenteessa ja minulla oli puuroa....Ajattelin että siitä voisi kuitenkin tehdä jonkinlaisen kakun ja päätin tehdä vegaanisen ja gluteenittoman maissikakun.Tuloksena oli kuitenkin kakun näköinen pannukakku mutta erittäin herkullinen sellainen,joten ei se mitään vaikka siitä tulikin pannukakku eikä kakku;D
Sitruunainen maissipannari (gluteeniton ja vegaaninen)
- 2 rkl ruokosokeria
- 1½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl psylliumkuitua +noin 3 dl vettä
- 1 rkl sitruunan kuoriraastetta
- 1 dl sitruunamehua
- 2 dl karkeista maissijauhoista keitettyä puuroa
- 2 dl mantelijauhoa
- 1½ tl leivinjauhetta
Kaada taikina öljyttyyn uuniastiaan ja paista 200 C-asteessa 45 minuuttia tai kunnes pannarikakku on jähmettynyt ja pinta saanut hieman väriä.
Oli kyllä tosi herkullinen pannari!
Ihania herkkuja, ihastuin erityisesti tuohon raikkaaseen raastesalaattiin :)
VastaaPoistaKiitos,se olikin ihanan raikas:)
PoistaAika lurpsis toi alin kuva :) Juurisellerisalaattia olen itsekin aina silloin tällöin testaillut ja yllättävän hyväähän se on. Greippi on kiva lisä.
VastaaPoistaOuti;D Juuriselleri onkin hyvää muutenkin kuin Waldorfin salaatissa. Ja greippi ihana lisä salaatteihin:)
PoistaVoi miten ihanan keltaista jauhoa! Kovin näyttävät herkullisilta niin salaatti kuin pannarikin.
VastaaPoistaTuo maissijauhojen keltainen väri on kyllä upea! Ja kiitos,herkullisia olivat molemmat:)
PoistaNuo vahingot on niitä jolloin usein keksitään jotain uutta, takuulla hyvä pannari :)
VastaaPoistaTosiaankin silloin tulee usein keksittyä ihan vahingossa jotain uutta;D Pannasri olikin tosi hyvää:)
PoistaKorianteria ja verigreippiä, ei voi olla kun hyvää, tämä salaatti, aivan maistan sen raikkauden kielelläni!
VastaaPoistaKIvan raikas olikin:) Korianteri ja verigreipit kuuluvatkin suosikkeihini!
PoistaHerkkuja, nam
VastaaPoistaNelli,hyvää olikin:)
PoistaSelleri on yksi minun suosikkivihanneksistani!
VastaaPoistaMinunkin!
PoistaGreipit ovat ihania salaateissa ! Ja tuo maissipannari on huikean herkullisen näköinen :-)
VastaaPoistaGreipit ovat salaateissa tosiaankin ihania ja etenkin kaunis verigreippi! Maissipannari oli yllättävän hyvää:)
PoistaHienot ainekset tuossa salaatissa.. Varmasti mukavan raikasta ja verigreippi on mun sitrussuosikkeja!
VastaaPoistaMinunkin suosikkejani on tuo verigreippi,nätti ja hyvä:) Ja salaatti oli kivan raikas!
PoistaGreetings!
VastaaPoistaI really love your website!! Impressive job on the
concept of your website.
Cheers
Here is my blog post learn2speak.eu
My webpage > Suggested Website
mutta tuli kyllä upeita annoksia, varsinkin toi maissipannarin pohja on hurmaavan kauniiksi paahtunut!
VastaaPoistaJuu tuli,vähän vahingossa;D en yleensä laita pannareita nykyään mutta tästä tuli tarkoittamatta sellainen ja oli hyvää:)
PoistaKauniille ja äärettömän mielenkiintoiselle blogillesi tunustusta; http://misluck.blogspot.fi/2013/03/kaunis-blogi-tunnustus.html#comment-form
VastaaPoistaVoi kiitos MisLuck:)Tulenkin pian katsomaan...
PoistaTuota pannaria kokeilen heti kotona. :-)
VastaaPoistaUnelma,ei ollutkaan hullumpi pannari tuo:)
Poista