Porkkanat ovat täälläpäin juuri nyt parhaimillaan ja olenkin käyttänyt niitä paljon viime aikoina,mutta etupäässä porkkanat ovat päätyneet salaatteihini raasteen muodossa.Täkäläisessä nettilehdessä näkemäni vegaaninen ja gluteeniton porkkanapihviohje kiinnosti kuitenkin sen verran,että kokeilin ohjetta,hieman muokaten.Ohje oli helppotekoinen ja tulos hyvä! Näitä teen toistekin!
Linssiset porkkanapihvit
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 1 sipuli
- sentin palanen inkivääriä
- suolaa,pippuria
- ripaus chiliä
- 3 rkl hienoksi jauhettua punaista linssijauhoa* punaisista linsseistä jauhettua
- 2 rkl oliiviöljyä +öljyä leivinpaperin päälle
Raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.Tee sama sipulille.Sipulista erittyy raastettaessa hieman nestettä, mikä on ihan ok. Raasta myös inkivääripala.
*Linssijauhon tein jauhamalla punaisia linssejä hienoksi jauheeksi.Linssien jauhaminen sujuu hyvin mauste/kahvimyllyllä. Sekoita kaikki ainekset ja anna massan levätä 20 minuuttia.Lämmitä uuni 190C-asteeseen.Sivele öljyä leivinpaperin päälle ja muotoile massasta 8 pihviä. Paista pihvejä uunissa 40 minuuttia,jonka jälkeen pihvit käännetään ja annetaan niiden paistua vielä 10 minuuttia.
Kiiltomalva.Eniten käyttämäni villiyrtti.Välilä löytyy tällaisia lehtiä mutta vielä löytyy hyviäkin |
Sain joku aika sitten haasteen sekä Chef Jonesilta että Minnalta Ja Kaikkea muuta-blogista,kiitos vaan molemmille tosi paljon :) Olen myös saanut aiemmin haasteen eräältä toiselta blogilta,mutta häpeäkseni tunnustan,etten muista keneltä....hyi minua....Edit.Eli se oli Herkkusuun lautaselta ja pyysin jo anteeksi;D
Chef Jones esitti muille blogeille 11 kysymystä,joihin yritän tässä nyt parhaani mukaan vastata,,,
1. Mikä olisi ns. "Viimeinen Ruokasi" Kauhean vaikea kysymys...varmaankin jotain sellaista mistä tykkään paljon.No sanotaan vaikka että graavilohi..
2. Minkä maan keittiö näkyy eniten omassa ruoanlaitossasi? Välimeren keittiöllä on suuri vaikutus ruuanlaittooni asuinpaikastani johtuen.Pidän paljon myös aasialaisesta keittiöstä.Ja raakakeittiöstä,vegaanikeittiöstä ym.ym.
3. Paras muistosi ruokaan liittyen? Hmmm,kai se kun lapsuudessani isäni silloin tällöin sulkeutui keittiöön ja teki ihanaa kiinalaista ruokaa.
4. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Elämä
5. Jos saisit tehdä yhden päivän ihan mitä vaan, mitä tekisit? Menisin jonkun huippukokin oppiin koko päiväksi!
6. Käytetyin raaka-aine keittiössäsi? omena!
7. Kerro Blogi jota seuraat eniten ja miksi? Seurailen montaa eri blogia jotka ovat kaikki hyviä.
8. Paras mässilyruokasi? Tämäkin on vaikea kysymys...ei mulla ole erityisesti mitään mässäilyruokaa
9. Jos saisit päättää vuoden 2013 ruokatrendin, mikä se olisi? Eteläläisen Amerikan ruoka
10. Milloin kiinnostuit ruoasta ja sen laittamisesta ja miksi? Olen aina pitänyt ruuasta ja ruuanlaitosta ja jo lapsena seurasin kiinnostuneena kun muut tekivät ruokaa. Meillä näkyy olevan siihen taipumuksia;veljeni on entinen keittiöpäällikkö;D
11. Mistä unelmoit? Matkustamisesta!
Kiiltomalvaa ja villisinappia |
Minnalta saamassani haasteessa piti kertoa itsestään muille 8 asiaa satunnaista asiaa itsestäni.
Haasteen säännöt ovat seuraavat:
- Kiitä haasteen antajaa
- Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle
- Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta
- Kerro 8 satunnaista asiaa itsestäsi
Olen jo muutaman kerran aiemmin tehnyt samanlaisia "kerro 8 asiaa itsestäni" haasteita ,mutta toisessa blogissani.Yritän kuitenkin keksiä jotain sellaista mitä en ole aiemmin paljastanut;D
- Olen utelias ja valmis kokeilemaan erikoisiakin ruoka-aineita,kunhan vaan niissä ei ole lihaa....
- Olen opiskellut mm.hotellialaa ja olin joitakin vuosia töissä 5 tähden hotellissa.Siellä näki paljon hyvää ruokaa....
- Olen erittäin innostunut villiyrteistä ja nyt täällä on vielä niiden aika mutta kohta se alkaa jo olla lopuillaan.Eilenkin kävin poimimassa kuvassa näkyvää malvaa ja villisinappia,nami:)
- Syön usein silmilläni,sillä parin viimeisen vuoden ajan painoa on kertynyt aivan liikaa...Sitä vastaan taistelen kuntosalin ja lenkkeilyn avulla.
- Tykkään tehdä ruokaa muille ja nautin vieraiden kestitsemisestä.
- Olen kaksikielinen...äidinkieliäni ovat sekä ruotsi että suomi,mutta suomi on vahvempi.Joskus kuitenkin tunnen itseni vähän kielipuoleksi.
- Olen hulluna eläimiin! Omistan koiran mutta syötän kotitalon ja viereisen talon lähettyvillä oleskelevat kissat iltaisin.
- Vietin viime vuosikymmenellä joitakin vuosia matkalaukkuelämää eri maissa. Vaikka se joskus harvoin tuntui hieman rasittavalta kaipaan sitä aina välillä.
Molemmat haasteet ovat jo kiertäneet aika monessa blogissa,joten en laita tätä eteenpäin mutta haasteet voi tästä halutessaan napata mukaansa.
ties vaikka tuo etelä amerikan ruoka nostaisi päätään euroopassakin. Merkkejä ja puhetta on paljon ollutkin :)
VastaaPoistaSiellä onkin hyvää ruokaa:) Ja ihania raaka-aineita.Vieläkin kaipaan!
PoistaTuo linssijauho sai minut oikein innostumaan, ei ole itselleni tullut edes mieleen tehdä linsseistä jauhoa. Linssejä käytän paljon, kuin myös kaikenlaisia papuja.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä.Linssit on helppo jauhaa pienellä myllyllä. Nämä oli tosi hyvät:)
PoistaLinssejä keitellään meidänkin keittiössä usein, mutta jauhoja en ole niistä tehnyt. Laitetaan vinkki korvan taakse!
VastaaPoistaOli kiva kokeilla linssejä noinkin.Ja pihveistä tuli hyviä:)
PoistaKivat linssipihvit! Mungpavuista olen jauhanut jauhoa samaan tarkoituksen ja kieltämättä sitoo kivasti pihvien rakennetta. Ja aina on hauskaa lukea pieniä paljastuksia :)
VastaaPoistaKivat pihvit tosiaankin. Kaikenlaiset papujauhot ovat ihania noin ja myös leivonnassa olen usein käyttänyt. Nämä paljastusjutut ovat aina kivoja;D
PoistaMukava ohje ja herkullisia pihvejä. Olisin voinut jauhaa myös nuo linssit punajuuripihveihini. Nyt kypsensin ne ensin keittämällä ja soseutin eli rikoin.
VastaaPoistaMukava lukea sinusta kahdeksan uutta asiaa.
Punajuuripihvisi näyttivätkin hyvältä: Näin tuo rakenne ehkä tuli hieman kiinteämmäksi.Ja sinunkin 8 kohtaasi olivat mukavaa luettavaa:)
PoistaNam, mitä pihvejä! Mukava lukea noita haastevastauksiasi :)
VastaaPoistaAnni Minerva:)Pihvit olivat hyviä.Koirakin tykkäsi ,oli pakko antaa kun se niin innokkaasti kerjäsi;D
PoistaEn ole tosiaan ajatellut etta linsseja voisi jauhaa. Taytyy kokeilla. Porkkanat ovat nyt tosiaan parhaimmillaan.
VastaaPoistaPysyiko nuo pihvit hyvin koossa ilman munaakin?
Porkkanat ovatkin nyt tosi hyviä ja niitä tulee paljon käytettyä.Ei noihin mitään kananmunia tarvitse;hyvin pysyvät koossa tuon linssijauhon ansiosta:)
PoistaKivoja haastevastauksia ! Minäkin rakastan eläimiä, mutta tällä hetkellä meillä ei ole kuin yksi kissaneiti.
VastaaPoistaMielenkiintoinen resepti. Pitäisi kokeilla uppoaako lapsiinkin, jostain syystä kasvispihvit eivät oikein kelpaa...
Kiitos haasteesta:) Meilläkin oli vielä Suomessa kissa,Otto-vanhus joka nyt melkein 19 vuotiaana asuu poikani ja miniäni luona.Se otettiin kun poikani oli ihan pieni,tosi rakas otus:)
PoistaNämä porkkanapihvit olivat tosi hyviä;:toivottavasti kelpaavat lapsille mutta muistan että myös mulla oli aikonaan vähän vaikeuksia markkinoida tällaisia pihvejä pojalleni...
Näyttääpä hyvälle. Voisi itsekkin kokeilla kun noita porkkanoita meillä aina kaapissa on.
VastaaPoistaKiitos,hyvää oli ja nätin värisiäkin;D
PoistaIhania vastauksia! Vai että peräti viiden tähden hotelleissa, niistä olisi kiva kuulla joskus lisää?
VastaaPoistaKiitos Riitta:) Täällä ensimmäistä kertaa asuessani tosiaankin olin isoissa hotelleissa töissä,ja tykkäsin tosi paljon. Mutta lapsen saatuani oli hieman vaikeuksia antaa niin monta tuntia töille(pitäisi olla naimisissa melkein sen työn kanssa) joten vaihdoin alaa.Olin Hiltonissa,Sheratonissa (harjoittelemassa) ja Hyatt-hotellissa töissä. Vieläkin kaipaan sitä alaa välillä,ei ollut koskaan tylsää päivää!
PoistaKiva tapa käyttää linssejä :) meillä tykätään kauheasti kasvispihveistä ja nämä toisivat hauskaa vaihtelua niihin perinteisiin.
VastaaPoistaKasvispihvit onkin tosi hyviä:) Ja nämä olivat tosi kivat ja helppotekoiset:)
Poistapitäiskö olla loukkaantunut?;) http://lautasella.blogspot.fi/2013/01/lisaa-herkullisia-ruokablogeja.html
VastaaPoistaOI sinä se olitkin,anteeksi kauheasti.Mietin pääni puhki mikä blogi se oli.Korjaankin sen tuonne.Höh,muistikatkoja;D
PoistaPorkkanapihviohje täytyy testata heti perjantaina.
VastaaPoistaMinäkin olen tainnut syödä silmilläni (ja suullani) hiukan liikaa tämän talven aikana. Päädyin sitten itsekin salille ja huomaan, että fyssarin ohjeet auttaa ja saan lihasta kroppaan ja hyvää oloa taas. Linjat on vielä pyöreämmät kuin "tavallisesti", kenties vielä jossain vaiheessa lihas syö läskini pois, heh heh.
Porkkanapihviperjantaita odotellen =)
Huomenna Tiiti tulee kylään, aloitan jo nyt porkkanapihvien valmistuksen. :-)
VastaaPoista