keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ruokamessut

Mahtavat koristelut!
Tällä viikolla täällä on taas käynnissä vuoden tärkeimmät ruokamessut,eli Israfood-messut. Messut on suunnattu ammattilaisille,mutta muutkin pääsevät tuonne maksamalla kalliin pääsylipun.Minä onnekas sain kutsukortin ihanalta lempikahvilani Sugar Cafen omistajalta,Gideonilta. Pieni varoitus:tässä postauksessa on hurjan paljon kuvia.....
Heti alussa tämä mitä ihastuttavin ihminen tarjosi minulle kupposen kardemummalla maustettua arabialaista kahvia.
Sain kotiin vietäväksi kaksi pussia tuota Elnakhlehin kahvia,joka sattumalta on samaa mitä itsekin ostan kun haluan juoda arabialaista(turkkilaista)kahvia.
Kiinnostavinta tuolla messuilla oli seurata Kreikan ja Israelin kokkijoukkueiden kilpailua.Kummassakin joukkueessa oli kaksi kokkiryhmää:Kreikan joukkueen ryhmät olivat Ateenasta sekä Thessalonikista. Voittanut joukkue pääsee kilpailemaan kansainväliseen kokkikisaan.
Tämä persoonallisen näköinen herra on Leon Menachem;Israelin keittiömestariliiton puheenjohtaja ja tuon kokkikilpailun järjestäjä. Olipa herralla monta pinssiä!
Joku annos on juuri tuotu tuomareitten eteen arvosteltavaksi.Jokainen kilpailija sai mustan laatikon,jonka raaka-aineista jokaisen tuli tehdä 3 annosta:alkupala.pääruoka sekä jälkiruoka.
Esillä oli  kilpailijoiden  kauniita annoksia,mutta kuvaaminen piti tehdä kauempaa...
Tässä oli kalaa ja vihanneksia
Israelin joukkueen hurjan kaunis kalalautanen. Tässä oli lohiterriiniä norilla ja kermajuustolla,höyrytettyä turskaa mangoldikääreellä,tofukermalla ja unikonsiemenillä,pannulla paistettua tonnikalaa Välimeren mausteilla,paahdettua hammasahventa(sea bream) härkäpavuilla ja edemame.siemenillä sekä graavilohta tillikreemillä ja kyssäkaalilla. Tuo lautanen on kuin taidetta!
Tämä taisi olla Kreikan joukkueen annos.En päässyt näkemään mikä tuo punajuurilla värjätty ympyrä on  mutta  ehkä riisiä punajuurella?
Lisää annoksia. Taisi olla tas Kreikan puolelta.
En syö lihaa mutta tämän liha-annoksen presentaatio oli aika kaunis
Tishbin viinitalon osastolla sain maistaa Chardonneytä. Tisbhi olikin ainoa viinitarha tuossa näyttelyssä .
Tishbin viintarha on  myös Valhrona-suklaan maahantuoja täälläpäin.
Maistelin surimi-salaattia eräällä osastolla.Nämä surimit olivat katkarapujen muotoisia.Kosher-ruokavaliota noudattavat eivät voi syödä äyriäisiä mutta katkaravun muotoiset surimit ovat ok....
Kaakaon hedelmiä ja papuja erään suklaavalmistajan osastolla
Lohta ja muita kalaherkkuja
Italialaisia elintarvikkeita maahantuovan Ristretto-yrityksen osastolla italialaiset kokit valmistivat pizzaa
Saman yrityksen italialaisia säilykkeitä
Ja Siennan torttua eli panfortea
Tässä vaiheessa bongasin Eyal Shanin,eli tuon raitapaitaisen filosoivan kokin,josta olen hieman kertonut täällä. Joku aika sitten Shani avasi Miznon pitaravintolan myös Pariisissa,ja sielläkin  tarjotaan gurmee pitaleipiä eli kaikkea pitaleivässä,jopa jäätelöä......ja kaikki kuulemma hyvää vaikka tuo jäätelö pitassa kuulostaakin vähän oudolta...
Kiva osasto
Merileväkaviaaria
Vegidrillin keittiökapine, jolla saa kaiverrettua  onkaloita kaikenlaisiin vihanneksiin ja hedelmiin
Eli tällaista tuolla laitteella saa tehtyä.Joskus viime vuoden puolella kysyin veljeltäni ,joka mm.maahantuo Suomessa kaikenlaisia keittiöjuttuja,mitä mieltä hän on tuosta härvelistä,Hänen mielestään tuo ei menestyisi  Suomessa,koska siellä täytetyt kasvikset eivät ole suosittuja kuten täälläpäin.
Ennen lähtöäni kävin vielä tarkistamassa mitä kuuluu kokkikilpailulle.Jälkiruoat oli vielä tekemättä mutta Kreikan joukkue tuli yhteiskuvaan.

24 kommenttia:

  1. Kyllä ovat upeita taideteoksia nuo ruoka-annokset. Ja hienoja kuvia olit ottanut; ilohan näitä oli katsella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:tosi upeita annoksia.Harmittaa vähän etten jäänyt katsomaan minkälaisia jälkkäreitä tekivät.Ja nuo koristeet,vau!Kiva että tykkäsit:)

      Poista
  2. Hienoja taideteoksia!! En tiennytkaan noista messuista. Paljonko liput maksaa? Onko ne aina tahan aikaan vuodesta? Ensi vuonna voisin vaikka maksaa nahdakseni noin hienoja juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liput 100 sheqeliä.Muistaakseni nuo on joka vuosi ,ainakin viime vuonna oli ja tämä vuosi oli 30.vuosi kun noita messuja pidetään.Eli suosittelen.Ja huomennahan tuo on vielä auki.....

      Poista
  3. Mä menin ihan sanattomaksi jo ekasta kuvasta...vau

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo koristelu oli kyllä niin upeaa että ihan sanattomaksi jäi tuon edessä.Että jotkut sitten osaavat...

      Poista
  4. ..oi jospa oisin saanut olla mukana....upeita kuvia,upea tapahtuma....täällä jännitetään edelleen Finnairin lakkoa..tuleeko vai ei..käääk...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea tapahtuma tosiaankin.Pidän kovasti peukkuja että ei tule lakkoa ja pääset tännepäin.,...

      Poista
  5. Kivoja tilannekuvia, herkullisia ruokakuvia ja aivan mieletöntä ruokataidetta lautasilla! Ja minä kyllä ottaisin mielelläni tuollaisen Vegidrillin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi:) Tuolla oli tosiaankin paljon silmänruokaa:) ja olen jo pitkään miettinyt että ostanko tuollaisen Vegidrillin vai ei.Se on kyllä tosi kätevä;porkkanaankin saa helposti kaiverrettua onkalon:)

      Poista
  6. Ihanaa, ruoka-aiheiset messut! Tuollaisille minäkin hinkuisin, jos vain vähän lähempänä olisivat ;) En ole yhtään kiinnostunut hää- tai sisustus- ym. messuista,mutta ruoka.... No, puutarhamessut on myös kivoja. Tosi hienoja juttuja olet saanut kuvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,ruoka-aiheiset messut ovatkin tosi kiinnostavia ja yleensä ammattilaisille tarkoitetut messut kaikista kiinnostavimpia:) En minäkään pahemmin muista messuista välitä mutta ruoka-aiheiset on aina kivoja:)
      Kiitos,tuolla oli hurjasti silmänruokaa:)

      Poista
  7. Wautsi mita taideteoksia tosiaan, tuo vihanneksien ja hedelmien kaivertamiseen tarkoitettu valine olisi kylla tervetullut hankinta! Hienoja kuvia, kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ensimäisen kuvan kurpitsakaiverrus on ihan
      huikean hieno! Ja teilläkin tuo Vegidrill tulisi hyvin käyttöön,Turkissa kun myös tehdään paljon täytettyjä kasviksia....Kiitos:)

      Poista
  8. Onpa ollut mahtava messu. Mielettömän kauniita ruokia ja ruoka-asetelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:oli tosiaankin mahtavan herkulliset messut:)

      Poista
  9. Ois kyllä reteetä, jos ois yksikin tuollainen pinssi. Leonilla on niitä miljoona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä minäkin ajattelin....aika mahtava kokoelma!

      Poista
  10. Herkulliselta näyttää. Miten ihmeessä ne saavat nuo eka kuvan veistokset pysymään kasassa!
    Jee, vegidrilli kelpaisi tännekin, tulisi syötyä useimmin täytettyjä kasviksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen tapahtuma kaiken kaikkiaan:) Ja en minäkään tajua miten tosiaankin pysyvät kasassa tai miten tuollaisia yleensä osataan tehdä.Tuo VegiDrill onkin tosi kätevä jossain maissa;D

      Poista
  11. Mä myös löytäisin käyttöä tuolla VegiDrill:lle. Ja Valhronan suklaata jos löytäisi täältä päin, niin olis tosi kiva :) Vaikka Peru on suuri kaakaon tuottaja, niin kunnollista leivontasuklaata ei tahdo löytää mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Vegidrill on kyllä aika kätevä ja ehkä sitä saa webbikaupasta tuolta linkin takaa. Aika hassua että teiltäpäin ei löydy kunnon leivontasuklaata suklaantuotannosta huolimatta.Tosin sama taisi olla Venezuelassakin....

      Poista
  12. Siis, voi mahdoton tuota ensimmäisen kuvan taideteosta! Miten joku osaa tehdä tuollaisia? Ja hienoja on nuo kaikki annokset ja muut.:)

    VastaaPoista
  13. Katja,minäkin katselin tuota ihan silmät pyöreinä että miten on joku osannut tehdä noin hienoja koristeita....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...