Viimeisen puolentoista vuoden aikana tänne on ilmestynyt 2 halpakahvilaketjua: Cofix ja sen kopio Cofizz. Molemmissa ketjuissa joka ikinen tuote maksaa hieman yli euron ja parempaa hinta-laatusuhdetta saakin etsiä...Aina välillä syön jommassakummassa voileivän ja eräänä päivänä söin Cofizz-pisteessä tunisialaisen tonnikalavoileivän. Tein sitten kotona samantapaista tahnaa mitä oli leivän sisällä. Tahna kohottaa tavallisen purkkitonnikalan ihan eri sfääreihin ja on myös helppotekoista. Voileivän päällä herkkua!
Itämainen tonnikalatahna
- 1 öljyyn säilötty tonnikalapurkki
- 1 rkl jauhettua säilöttyä sitruunaa
- 1 rkl harissatahnaa
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
Valuta suurin osa tonnikalapurkin öljystä pois mutta jätä osa jäljelle.Sekoita tonnikalan joukkoon harissatahnaa (löytyy myös valmiina) sekä jauhettua ,säilöttyä sitruunaa. Pilko kananmuna haarukalla pieneksi ja sekoita tonnikalatahnan joukkoon.Laita leivän päälle ja nauti.
Olisin laittanut päälle vielä kurkunsiivuja jos olisi ollut kurkkua.....
Tonnikalasta saa vaikka mitä herkkuja, on ihan jokaviikkoinen juttu joko aamiaisleivän päällä tai sovellettuna. Harissaa meni tänään kuhapulliin, pitääpä kokeilla tonnikalan kanssa!
VastaaPoistaHeli-Hannele:totta ,usein tulee käytettyä ,useimmiten salaateissa mutta joku aika sitten tein tänne blogiin ihania tonnikalapyöryköitä. Kuhapullat harissalla kuulostaa herkulta:)
PoistaNam, rakastan kaikkia tahnoja ja töhniä, joten tuo kyllä on taatusti mielettömän hyvää. Täytyy enemmän opetella tekemään näitä itse, juuri ostin Aiolia kaupasta, hyi tuhma minä.
VastaaPoistaKivaa alkanutta viikkoa <3
Tiia> minäkin rakastan tahnoja ja sen vuoksi niiden ohjeita tässä blogissa onkin paljon:) Tuo tonnikalamöhnä on tosi hyvää! No aina ei itse ehdi tehdä aiolia tai muita...Ja ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin
PoistaTyhmä kysymys: säilötty sitruuna on kai se preserved lemon. Pilkotaanko se pieneksi vai saako sellaista maustettakin jostain?
VastaaPoistaAllu,ei ole tyhmä kysymys- Jeps,preserved lemon. Jauhoin tahnaksi mutta sen voi tässä myös pilkkkoa pieneksi.
PoistaKäytätkö säilötystä sitruunasta vain kuoren, irrotatko sen möhnäksi menneen hedelmälihan vai käytätkö kokonaan? Terv. TiV
VastaaPoistaTiv:käytän kaikki eli kuoren ja sisällön.Se kuorihan menee käymisprosessissa pehmeäksi,joten hyvin voi senkin syödä-.
PoistaPitääpä vinkata tästä tyttärelle, joka on suuri tonnarifani.
VastaaPoistaMukavaa maanantaita.
Outi:no sitten varmaan tykkää tästäkin: ) Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa sinnekin:;)
PoistaMe syodaan aika paljon tonnikalaa. Yleensa ihan sellaisenaan. Ostetaan Starkistin chilimaustettua tai sitten savustettua. Savustettu on mun mielesta paras mutta siita ei isanta oikeen tykkaa.
VastaaPoistaAnu:tonnikala on hyvää ja siitä saa tehtyä kaikenlaista. SItä savustettua maistoin yhtenä päivänä ystävän luona salaatissa;antoi kivasti makua:)
PoistaVoi, tätä mun pitää tehdä.
VastaaPoistaKiitos ihanasta reseptistä:)
Aurinkoa sinne <3
Mirka>tämä on kyllä tosi hyvää;etenkin tuosta säiötystä sitruunasta tulee niin paljon makua:) Ole hyvä vaan:) ja ihanaa viikkoa sinulle:)
PoistaTätä pitää kokeilla :) Säilöttyjä sitruunoita ei ole omasta takaa, mutta onneksi niitä saa valmiina!
VastaaPoistaJokihaka kokkaa> Tämä on kyllä niin hyvää:) Ja kiva kuulla että säilöttyjä sitruunoita saa valmiina,tosin niiden valmistus on aika helppoa:)
PoistaTäytyypä tehdä tätä =)
VastaaPoistaSitruunoitakin on =D
Birgittta:hyvä:) Tämä on tosi hyvää:)
VastaaPoista