"Gelo di anguria " tai "Gelo di melone" on Sisiliasta kotoisin oleva , vesimelonista tehty jälkiruokavanukas. Jälkiruuan sanotaan periytyneen arabivalloittajilta. Jälkiruuan päälle tulevat ainekset hieman vaihtelevat: useimmiten vanukkaan päällä on pistaasipähkinäpaloja, raastettua tummaa suklaata , joskus myös kermavaahtoa tai sokeroituja hedelmiä. Koska tein tämän kauppojen ollessa kiinni, eikä minulla ollut pistaasipähkinöitä, paahdoin mantelilastuja , joihin lisäsin vihreää karamelliväriä ja hieman tomusokeria,
Vesimelonivanukas on helppotekoinen ja kesäinen jälkiruoka , jonka muistin kun katselin vesimeloneja torilla. Siihen tulee vain vesimelonia, sokeria hieman mausteita ja Maizenaa, Vesimelonivanukkaissa on kaunis väri, ja niissä tuntuu vesimelonin maku.
Vesimelonivanukas Sisiliasta
- 550 gr vesimelonikuutioita + vesimelonista valunut mehu (noin 1 dl)
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus kanelia
- tilkka vaniljauutetta (voi jättää pois)
- noin 5½ rkl sokeria (käytin ruokosokeria)
- noin 5½ rkl Maizenaa
- vanukkaan päälle pistaasipähkinöitä, raastttua tummaa suklaata ym.
- Jauha vesimelonikuutiot sekä vesimelonista leikkaamisen yhteydessä valunut mehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Siivilöi seos .
- Sekoita kattilassa sokeri ja Maizena keskenään. Anna kattilan olla päällä keskilämmöllä, ja vispaa sokeri-Maizana-seoksen joukkoon vesimelonimehua, hieman kerrallaan, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Sekoittele seosta koko ajan kunnes seos paksunee, ja muuttuu läpikuultavaksi.
- Kaada seos joko lasimaljoihin tai muotteihin. Tällä Maizena-määrällä vanukkaasta tuli tarpeeksi kiinteää, ja sain vanukkaat helposti irti silikonivuuasta.
Anna vanukkaiden jäähtyä , ja raasta päälle tummaa suklaata ja ripottele sekaan pistaasipähkinöitä, tai vaikka mantelia kuten minä tein. Päälle voi lisätä myös kermavaahtoa. Vanukkaiden annetaan kiinteytyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kaunis väri näissä vanukkaissa:)
Hauskoja. Meillä grillataan tänään vesimelonia.
VastaaPoistaAllu:Hih,vesimemonista on moneksi 🍉🍉
PoistaOi miten kivan väristä tuosta vanukkaasta tulee♥ Ihan uusi juttu, pitääkin ottaa heti ohje ylös, kiitos siitä:) Leppoisaa viikonloppua♥
VastaaPoistaPäden Paja:Kiitos,väri olikin tosi nätti näissä, ja makukin hyvä🍉Oukein ihanaa viikkoa sinulle Päivikki 🌼🌺
PoistaVilket bra tips att använda vattenmelon på.
VastaaPoistaHovkonditorn:Fin ide, och med fin färg🍉🍉
PoistaIhanaa kesäherkkua. Täälläkin on nyt vesimelonit ollut edullisia, joten tätä voisin testata.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita Jael <3
Outi:Tosi nätti herkku tulikin näistä.🍉🍉 Täällå vesimelonit ovat jostain syystä normaalia kalliimmat tänö kesänä. Ihanaa viikkoa Outi🌼🌺
PoistaNo hitsit, eipä olisi tullut tällainen vesimelonista mieleen, mutta näyttää tosi hyvältä. Täytyy pitää mielestä, kun taas kotiudutaan reissusta ja tulee ehkä jotain varsinaisesti kokattuakin.
VastaaPoistaMinna:Vesimwlonista on moneksi🍉🍉Mulla oli täällä blogissa kerran postaus, jossa käytin hyvöksi vesimelonin kaikki osat, kuorta myöten, mutta näin vanukkaana oli mullekin uusi juttu, ja kiva tästä tulikin🍉🍉
PoistaOnnistuisikohan perunajauholla?
VastaaPoistaEeva Viikistä
Eeva:vaikea sanoa kun en ole kokeillut, mutta tärkkelyshän sekin on vaikka hieman erilainen🍉
PoistaNyt on kyllä mielenkiintoinen resepti :)
VastaaPoistaMelissa:tämä oli kyllä tosi kiva resepti, ja niin nättiä:)
PoistaTäydellinen kesäpäivän herkku - vesimeloni kyllä maistuu näillä helteillä! Ihanaa viikonloppua : )
VastaaPoistaHeli:tästä tuli kyllä tosi nätit annokset, ja varmaan maistuu muutenkin kuin helteellä:)
PoistaAivan mielettömän hienon näköisiä. Testaan tätä hetimmiten, sää on juuri sopiva vesimeloniherkulle :)
VastaaPoistaHauskaa viikonloppua sinulle <3
Birgitta:kiitos paljon, näistä tuli tosi nättejä:) Tuo väri... OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin ihanainen:)
Poista