Eilen menin lähiseutuni jättimarkettiin , ja näin siellä violetteja perunoita. Mielessä välähti että niistä syntyisi kauniin violetit perunalatket eli perunapannarit.. Latket ovat täällä eilen alkaneen Hanukkaan eli valon juhlaan kuuluvat herkut, joista olen tänne blogiin tehnyt monta eri versiota. esim. kurpitsasta, bataatista, sekä versioni klassisista perunalatkeista. Kiiruhdin kotiin kauniiden violettien perunoitteni kanssa, ja hieman petyin kun ne olivatkin vain osittain violetteja: sisäpuoli oli vaalea. No värillä ei loppujen lopuksi ollut niin väliä, mutta tästä tämänkertaisesta latke-versiosta tuli ehkä yksi herkullisimmista mitä olen valmistanut. Ja nämäkin ovat gluteenittomia. Tällä kertaa käytin jauhona kikhernejauhoa, mikä teki näistä latke-pannareista erittäin rapeita:)
Rapeat perunalatket eli perunapannarit
- noin 300 gr kiinteää perunaa raastettuna (karkea terä)
- 1 kananmuna
- 3 rkl kikhernejauhoa
- 2 kevätsipulin vihreät osat, pilkottuna
- 1 rkl soijakastiketta
- ½ tl chilihiutaleita
- öljyä paistamiseen ( ½ dl tai vähän enemmän, tarpeen mukaan)
Vai muka violetti peruna.....
Kuori ja raasta perunat raastimen karkealla terällä. Huuhtele raaste, ja purista raasteesta pois ylimääräiset nesteet. Lisää vispattu kananmuna, soijakastike, pilkottu kevätsipuli (vihreät osat) , chilihiutaleet sekä kikhernejauhe, ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen vetäytyä noin puolen tunnin ajan ennen paistamista.
Lämmitä öljy korkeareunaisessa pannussa. (paistokasari sopii tähän parhaiten) . Kun öljy on kuumaa, lisää vajaa ruokalusikallinen seosta per latke pannulle. Öljyn tulee olla kuumaa mutta ei liian kuumaa. Paista perunalatkeja kunnes molemmat puolet ovat ruskistuneet ja rapeita. Asettele valmiit latket talouspaperille jäähtymään. Latket ovat parhaimmillaan juuri valmistettuina, mutta taikinaa voi tehdä suurempi määrä, ja säilyttää jääkaapissa muutaman päivän. Kikhernejauho tekee perunapannareiden pinnasta rapean, ja myös öljyä kuluu vähemmän kuin jos näissä olisi vehnäjauhoa.
Ai että ovatkin hyviä!
Näkyvin hanukka-herkku on munkki, ja munkkeja näkeekin nyt joka puolella.
Mutta kauneimmat munkit on joka vuosi Roladin -leipomoketjulla...
Latket näyttävät tosi rapsakoilta. Minkä kanssa tarjoaisit näitä? Vai ovatko parhaimmillaan sellaisinaan suoraan pannulta napsittuna? Nam.
VastaaPoistaLeena:tosiaankin rapsakoita. No ihan suoraan pannulta napsittiin😏
PoistaNäyttävät kyllä herkullisilta ja olisivat juuri sellaista syötävää, joka kelpaa vegaanityttärelle mutta myös lihansyöjäisännälle;)
VastaaPoistaLady of the Mess:Kiitos Arja💗Vegaanityttärelle tosin pitää kananmuna korvata jollakin, mutta muut ainekset vegaanisia💚
PoistaHerkullisen näköisiä! Meillä kasvaa punakuorisia perunoita mutta sisältä ovat vaaleita ja tosi hyvä lajike. Olen muuten miettinyt paljon että miten siellä on luomu, biologisuus esillä,tai yleensä kierrätys??
VastaaPoistaEsther Helmiä:Kiitos💗Täälläkon punakuorinen lajike, mutta kun näin nuo violetit💜...Luomua löytyy paljonkin täällä, esim on muutama terveyteen ja luomuun panostava markettikerju, ja ihan normisupereissakin aina löytyy. luomua. Kierrätystäkin on, mutta siinä in niin paljon parantamisen aihetta. Meidän talossa 3 eri roskasäiliötä:tavallisille roskille, sanomalehdille ja sitten yksi yhteinen säilykepurkeille ja esim. tyhjille astianpesuainepurkeille, enkä tajua miksi menevät samaan säiliöön. Kotikadullani myös säiliöt pulloille, lasipurkeille, pienille elektroniikkaesineille, ja vaatteille. Joissain kaupungeissa täällä kierrätys hoidettu paremmin kuin omassa..
PoistaJoskus olen nahnyt myos kokonaan violetteja perunoita. Olivat pienia ja tosi maukkaita.
VastaaPoistaAnu:mäkin olen joskus ostanut niitä täysin violetteja pottuja, ja luulin näitäkin sellaisiksi, Mutta eivät olleetkaan🥔🥔
PoistaOnpa herkullisen kuuloisia, pitää kokeilla. Nuo kikhernejauhot on hyviä, kun niillä saa tosiaan rapsakaksi kaiken. Vai violetteja perunoita, eipä ole tullut vastaan, mielenkiintoista!
VastaaPoistaVoi nam! Nämä menee näin ja olisi ihan kivoja myös lisukkeinakin.
VastaaPoistaIhanaa tiistaita sinulle Jael <3
Vitsi kuinka hyvän näköisiä! Täytyykin ottaa ohje talteen. Minkä kanssa syöt näitä, vai syötkö ilman mitään lisukkeita?
VastaaPoistaAi niin, ja vielä yksi kysymys. Miten saat noita erilaisia kuvakkeita kommentteihin, kuten tuossa ylhäällä? Minä olen ihmetellyt asiaa jo pitkään, kun monet käyttävät kommenteissa oikeita sydämiä ja hymynaamoja, mutta minä en tiedä, mistä ne tulevat.
PoistaSatu: siellä menussa, mistä laitetaan kuvakin , on Smiley.kuva , siitä kun klikkaa niin löytyy emojit, mutta on helpompi laittaa niitä kun kommentoi puhelimella.
Poista