Täälläpäin laitetaan useissa hummuspaikassa kirpeänpikanttia kastiketta hummuksen päälle,joka saa hummuksen nousemaan ihan eri sfääreihin. Kastike,tatbilah(arabiaa) lisää hummukseen reilusti makua.
Tatbilah on superhelppo valmistaa eikä aineksia ole kuin muutama. Löysin kastikkeelle monta eri ohjetta;joissain käytetään tuoreiden chilipippurien tilalla etikkaan säilöttyjä pepperoneja.Kastikkeen maun tulee olla pikanttia ja hieman hapanta.
Tatbilah-kastike
- 3 rkl oliiivöljyä
- 2 vihreää chilipippuria
- yhden sitruunan mehu (alle ½ dl)
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- ripaus jeeraa eli juustokuminaa
Jauha ainekset tehosekoittimessa/monitoímilaitteessa/sauvasekoittimella;kuitenkin niin,ettei kastikkeesta tule liian sileää.Poistin chilipippureista osan siemenistä.Maista ja jos kastike on liian kirpeää voi siihen lisätä pienen määrän sokeria.Kaada kastiketta hummusannoksen päälle. Luin että kastike on myös erinomaisen hyvää vaikka broilerille:broilerinpaloille laitetaan kastiketta jonka jälkeen palaset paistetaan pannulla.
Hummuksen suurkuluttajana tätä on pakko testata. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä vaan,hummus takuulla on vielä parempi tällä:)
PoistaHei kiitos tästä, se ei siis olekaan pelkkää oliiviöljyä kuten täällä väittävät ! :) Vaikuttaa hyvältä om nom.
VastaaPoistaMaria,monissa paikoissa lisätään öljyä iso loraus,mutta tätäkin on monessa.Sano vaan että tatbilah-sauce niin pitäisi (ehkä )löytyä...
PoistaOkei, tattista ! Täällä sairaalalla tod.näk. laittavat ihan vaan rypsiöljyä (voi yökötys!) edullisimman hinnan takia. Muutenkin kaikki ruoka lilluu öljyssä -vaikka maukasta ja ravitsevaa onkin. Mutta miks kaiken pitää UIDA!? :D Se on toki myös kovin israelilaista...
PoistaOn kyllä kiva tulla tänne blogiisi kurkkimaan mitä uutta sitä oppii tällä kertaa :)
VastaaPoistaKiva jos löytyy jotain uutta:) BLogimaailma avartaa;puolin ja toisin:)
PoistaKylläpä kuulostaa herkulliselta... pakko kokeilla. Harmi, kun edellinen hummus-erä juuri loppui.
VastaaPoistaOnneksi uutta hummussatsia on aika helppo tehdä;D
PoistaEn ole Suomesta kaupasta saanut hyvää hummusta. Pitäisi käydä vihdoin kosher delissä jossakin vaiheessa ja ostaa sieltä.
VastaaPoistaMutta hummusta on aika helppo tehdä itsekin,niin saa sitten hyvää hummusta:)
PoistaNe jotka osaa tehdä...mun hummusta ei syö edes koirat :D
PoistaOih, mä rakastan hummusta, mutta en ole koskaan tainnut saada tällaista tatbilahia siihen mukaan. No tämä on niin helppo tehdä, että laitan tekeytymään. Sitten pääsee taas korkeammile sfääreillekin =)
VastaaPoistaJuu hyvin tehty hummus on hyvää ja tämä tatbilah kruunaa senkin:) Ja onneksi molemmat ovat aika helppotekoisia omassa kotikeittössäkin:)
PoistaVau mikä kastike! Se toimii varmasti oivana marinadina broilerin lisäksi kalalle ;)
VastaaPoistaTotta,ihan samaa ajattelin minäkin kun kanaa en syö:)
PoistaRakastan hummusta!!! Mutta yleensä en tykkää lorauttaa oliiviöjlyä hummuksen päälle, se on siinä mielestäni jopa vähän ällöä. Tällainen hapan meininki kuitenkin kiinnostaa ja kokeilen takuuvarmasti tatbilah-kastiketta ensi kerralla kun teen hummusta :)
VastaaPoistaHummus on tosiaankin hyvää:) En minäkään tykkää siitä kun laitetaan kauhesti oliiviöljyä päälle ja lempparihummuspaikassani torilla onneksi kysytään ,että tuleeko sitä päälle vai ei.
PoistaVoi kiitos taas ihanainen, Mä luule, että tämä on jotakin, jota olen maistanut, mutta minulla ei ole ollut hajuakaan mitä olen syänyt.... Varmasti testaan.
VastaaPoistaNo sitten sun pitääkin tätä tehdä;D
PoistaKiva simppeli makulisä jo ennestään herkulliselle lisukkeelle :) Arabikeittiö on kyllä varsinainen aarreaitta!
VastaaPoistaTodellakin tekee hummuksesta vieläkin parempaa.Laitoin jäljelle jäänyttä kastiketta salaatin joukkoon,jonne se myös sopi hyvin:) Totta,arabikeittiön kautta ovat monet mausteetkin tulleet keittiöön:)
Poista