Ennen flunssan iskemistä olin ostanut muutaman parsakaalin,mutta flunssaisena en millään jaksanut tehdä niistä mitään. Muutama päivä myöhemmin huomasin että parsakaalien kukinnot olivat jo muuttuneet keltaisiksi(joka ei tee niistä pahempia) ,joten oli aika käyttää ne pois. Päätin tehdä niistä paistoksen,jota varten jauhoin parsakaalit ensin muruiksi monitoimikoneella.Muuten;käytän parsakaalista lähes kaiken:parsakaalin varsi on yhtä hyvää syötävää kuin kukinnotkin.Paistoksen paistoin English Cake-kakkuvuoassa ja siitä tulikin "kakku" josta voi helposti leikata viipaleita.
Parsakaalipaistos
- 800 gr parsakaalia,varret ja kukinnot ,muruiksi jauhettuna. Tässä voi käyttää myös pakasteparsakaalia
- 3 kananmunaa
- 150 gr juustoa (käytin vuohenmaitofetaa mutta mikä tahansa makua antava juusto sopii tähän)
- 1 rkl vehnäjauhoa
- ripaus suolaa (juusto oli suolaista joten lisäsin vain pienen ripauksen suolaa)
- mausteita:laitoin valkosipulia,chilihiutaleita,paprikaa,yrttimaustetta,mustapippuria
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla ja öljyä pinnat.Sekoita parsakaalimurut,kananmunat,murustettu tai raastettu juusto,vehnäjauho ja mausteet tasaiseksi ja lusikoi sitä kakkuvuokaan.Tasaa pinta Paista parsakaalipaistosta 200 C-asteessa uunin alaosassa 40 minuuttia;kunnes paistoksen pinta on saanut väriä ja paistoksen keskiosa hyytynyt (kokeile tikulla):
Anna paistoksen jäähtyä ennenkuin poistat sen vuoasta.Paistos on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä ja on hyvä lisäke vaikka salaatille.
Anna paistoksen jäähtyä ennenkuin poistat sen vuoasta.Paistos on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä ja on hyvä lisäke vaikka salaatille.
Flunssan aikana tuli myös idätettyä kaikenlaista koska se on niin helppoa eikä rasita potilasta;D
Ihanaa. Parsakaali on hyvää, harmikseni en omista monitoimikonetta.
VastaaPoistaMukavaa päivää Jael!
Anne:parsakaali on tosiaankin ihanaa,herkkkuani:) Tuon parsakaalin voi hyvin pienentää veitselläkin. Mukavaa iltaa Anne!
PoistaLåter jättegott!
VastaaPoistaHovkonditorn:Jättegott;speciellt om man älskar broccoli som jag gör;D
PoistaNäyttää ihanan mehevältä !
VastaaPoistaRita;kiitos,oli tosi hyvää:)
Poistahe Jael. Kävin muutama vuosi sitten Venezuelassa ja siellä rannalla paikalliset uppopaistoivat empanadoja, jotka olivat niin herkullisia, täytteenä mm.banaania. Olen yrittänyt etsiä hyvää reseptiä siinä onnistumatta. Olisiko sulla reseptiä?
VastaaPoistahei Tina,kävit varmaankin Isla Margaritalla,joka on Venezuelan turistiystävällisin alue? Aloin miettimään noita syömiäisi empanadoja,ja muistin että olin tosiaankin maistanut jotain sellaista ja niissä on keittobanaania ,ei tavallista banaania ja mozzarellan tapaista juustoa.Sellaistako tarkoitit? Nyt tekis ihan mieli tehdäkin sellaisia kunhan vaan löytyisi keittobanaaneja,niitä ei aina löydy. Mutta voin kääntää sinulle ohjeen jos haluat.
PoistaItse asiassa ajattelin tehdä näitä jossain vaiheessa, mutta käyttää tavallisia banaaneja keittobanaanin sijaan.
Poistahei, anteeksi myöhäinen vastaus,kiirettä pitääpi :)
PoistaKävin siis Margaritan saarella,olin myös yhden yön mantereen puolella. Tiedän tuon keittobanaanin, niitä oli siellä paljon.Ostin erehdyksissäni niitä syötäväksi normibanaanin tapaan,mutta eipä niitä voinut syödäkään. Sillätavalla tutustuin keittobanaaniin. Laita vain ohje ja tee niitä , kun ehdit ! Kiitos :)
Hei Tina.nyt postasin mutta kun olin niin kärsimätön tekemään niitä niin en ostanut keittobanaaneja vaan tein tavallisista banskuista ja tuloksena oli kamala empanada;D Mutta löysin venezuelalaisen ohjeen ja postaan sen lähipäivinä. Hih,keittobanaanit ovat nimenomaan ihania kypsennettynä;D
PoistaKuulostaa hyvältä, taidanpa kokeilla! Tosin jauhon vaihtanen gluteenittomiin ihan tuosta vaan, kun määrä on niin pieni. Nam!
VastaaPoistaAnsku:tosi hyvää onkin,etenkin jos rakastaa parsakaalia;D Ja tuon vehnäjauhon voi korvata vaikka riisijauholla.
PoistaVaikuttaa herkulliselta, vaikka muutamat aineet menisi itselläni vaihtoon :) Idättäminen on ollut mielessä pitkään, sitä pitää joskus kokeilla.
VastaaPoista-K-: tosi hyvää on,kiitos:) Sinä taidat olla vegaani nykyään,jos muistan oikein. Idättäminen on niin helppoa ja lopputulos hyvää ja terveellistä:) Mulla on aina jotain itämässä keittiössä:)
PoistaVoi miten hyvää! Oikeasti rakastan niitä suolaisia kakkuja. Nam!
VastaaPoistaSanja:oli hyvää:) ja minäkin tykkään suolaisista kakuista:)
PoistaPitääkin kokeilla joskus kun tykkään parsakaalista :)
VastaaPoistaNelli:parsakaali onkin tosi hyvää:)
PoistaMy husband aunt makes a great potato and parsnip cake but not a broccoli one yet. I must suggest it to her! :D
VastaaPoistaLorraine:your husband's aunts potato cake sounds yummy too:)
PoistaHauska idea, parsakaalikakku :D
VastaaPoistaOuti:)
Poista