Tässa herkulliset gluteenittomat lätyt;kiva aamiaisruoka ja muutenkin. Lätyissä on rapeahko pinta ja päälle kaadoin taatelisiirappia,nam:)
Tahini-kookosletut
- 6 rkl riisijauhoa
- 2½ rkl tahinia
- 1.5 dl kookosmaitoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl tummaa sokeria
- voita ja öljyä paistamiseen tai jompaakumpaa
- päälle taatelisiirappia tai muuta siirappia
Sekoitin kaikki lättyjen ainekset pikku blenderissä tasaiseksi. Lämmitin paistinpannussa öljyn sekä voita ja paistoin lätyt rapeiksi molemmilta pinnoilta. Päälle tuli loraus taatelisiirappia joka sopi niin hyvin lättyjen seuraksi.Lätyt paistuvat rapeiksi vaikka hiiliteräspannulla.
Nam:)
Kävin perjantaina Unkari kylässä -tapahtumassa Tel Avivin vanhalla juna-asemalla,ja siellä oli unkarilaisten tanssiesitysten lisäksi myös unkarilaisen ruuan kojuja,joiden edessä oli kamalia jonoja. En ostanut niistä mitään mutta sain kuvattua kürtőskalács- (kurtosh kalach)leivonnaisen tekovaiheet.Taikinapalat käärittiin tuollaisen rullan ympärille.
Päälle ripoteltiin reippaasti sokeria.....
Leivonnaiset paistettiin tällaisessa uunissa
Sitten sai valita mitä haluaa leivonnaisen ympärille ,kuten vaikka paahdettua kookosta.
Makeiden sylinterileivonnaisten lisäksi kojuista löytyi myös gulassia sekä voileipiä unkarilaisella salamimakkaralla ja tällaisia suolaisia,hurjan rasvapitoisia langos-lettuja ,joissa taikinapala uppopaistettiin öljyssä,päälle ladattiin raastettua juustoa ja sitten vielä hapankermaa. Näitä näkyi olevan joka toisella tuolla tapahtumassa ,joten taitavat olla hyviä;D
Oi nam! Kuulostaa ihan mun jutulta. Olisin testannut vaikka heti, mutta söin eilen kaiken tahinin :(
VastaaPoistaElina,no sitten vaan ostamaan uusi purkki tahinia;D
PoistaJoo, heti ensi tilassa! Nyt on sunnuntai, joten täällä ei ole kaupat vielä auki :)
PoistaJuma, mitkä letut! Ihana ohje!
VastaaPoistaSofia;oli ne aika hyvät;D
PoistaOnpa tosiaan hyvän oloinen ohje! Näitä pitää testata :)
VastaaPoistaAnni Minerva:kiva jos tykkäät:)
PoistaPlättarna ser så goda och frasiga ut.
VastaaPoistaHovkonditorn:) de var jätte frasiga:)
PoistaVoi että mun pitikin tulla tänne nälkäisenä. Kuola alkaa valua kun katselen herkullista lättypinoasi :D
VastaaPoistaRita;hih,ruokablogeihin on vaarallista tulla nälkäisenä:D
PoistaTahini ja taateli ovat kyllä takuuvarma yhdistelmä. - Aika tuhteja nuo unkarilaiset leivonnaiset.
VastaaPoistaOuti:tosi hyvä kombo:) Tuollaista sylinterileivonnaista olen kerran maistanut mutta kyllä nuo jutut tuolla oli vähän liian tuhteja makuuni.
PoistaHerkullisia lettuja! Onko se kookosmaito sitä, jonka saa tinapurkissa ostaa (ja joskus se kookosrasva on siinä pinnalla kovettuneena, kun tölkin avaa), vai onkohan se joku muu? Varmasti maistuu hyvälle se kookos siinä, nam nam!
VastaaPoistaNina:kiitos:) Tässä käytin kookosnestettä joka ei kovettunut jääkaapissa vaikka oli yön yli eli vähemmän rasvaista kookosmaitoa. Tässä itse asiassa ei kauheasti tuntunut tuo kookos.
PoistaHaluaisin kokeilla, mutta mulla ei ole riisijauhoja. Perus gluteenitontajauhosekoitusta löytyy. Toimisikohan se tässä?
VastaaPoistaAnna: olis kiva tietää millaisia niistä tulee sillä jauhosekoituksella.Varmaan toimii niinkin vaikka niistä sitten ehkä tulee vähän erilaiset-.
PoistaYritän testata lähiaikoina. Ihan hullun kiire viikko nyt, mutta toivottavasti pian pääsen testaamaan. Kannattaako laittaa psylliumia? Entäs perusvehnäjauhot?
PoistaAnna>Gluteenittomissa jutuissa käytän usein psylliumia ,joten vois kokeilla. En vaan osaa sanoa millaisia niistä tulee mutta tahini kyllä antaa oman panoksensa rakenteeseen. Kerro sitten mitä kokeilit,olen utelias;D
VastaaPoista